Els discos de memòries sòlida s’han guanyat una merescuda bona fama per la velocitat i millora que suposen per als equips informàtics. No obstant això hem d’assumir que si tens un disc SSD, més ràpid que tard fallarà i en la major part dels casos no podràs recuperar informació.
No es tracta d’una fallada, sinó més aviat d’un cicle de vida que depèn del nombre de vegades que podem escriure i esborrar en un disc SSD. Per tant, influeix el nostre comportament com a usuaris a l’hora de mantenir la vida útil de les unitats SSD.
Si estem constantment grans volums d’informació, fotos, vídeo, etc. en els nostres equips el resultat serà que el disc SSD tindrà diversos anys menys de vida útil que si ho movem en l’equip són documents de text, fulls de càlcul, PDF, etc. Existeixen diferents aplicacions que ens poden ajudar a calcular aquesta vida útil de forma còmoda.
De totes maneres, cada fabricant té unes especificacions diferents. A més no és el mateix un disc d’última generació, que les primeres unitats que van sortir al mercat, que tenien una durada molt menor. Però potser són aquestes les que podem trobar en un major nombre d’equips en les empreses, ja que per relació preu per GB semblaven les més rendibles.
Per això en els equips que munten aquestes unitats, la còpia de seguretat de les dades és més que una obligació. Ja sigui del sistema, de la informació, etc. l’important és poder restaurar l’equip el més ràpid possible sense que afecti a la nostra productivitat o la seva incidència sigui mínima.